Uspešna prva polovica leta 2024 za Mrežo MaMa

Prvo polovico leta 2024 so v Mladinski mreži MaMa, ki združuje 56 mladinskih centrov po Sloveniji, zaznamovali številni projekti, s katerimi smo krepili prepoznavnost mladinskega dela, mlade spodbujali k aktivnemu državljanstvu ter mladinske delavce in delavke na usposabljanjih opolnomočili z znanjem in spretnostmi, ki jim bodo pomagale pri nadaljnjem delu. To bo poslanstvo in osrednja programska usmeritev tudi v nadaljevanju leta. 

EYE Brežice

Pester program kulturno-umetniških kolonij na EYE Brežice. Foto: Luka Rudman

 

Mladinska mreža MaMa je vzporedno  v prvi polovici leta 2024 izvajala 11 projektov za podporo mladinskemu delu in za vključevanje mladih v družbo ter zagnala  dve komunikacijski kampanji nacionalnega dosega in sodelovala pri sektorski kampanji za krepitev prepoznavnosti in priznavanja mladinskega dela. Organizirala je dva nacionalna mladinska dialoga, podprtega s strani programov Erasmus+ Mladina in Evropska solidarnostna enota ter regionalno izvedbo osrednjega evropskega tridnevnega mladinskega dogodka (European Youth Event) EYE Brežice, ki je bil izveden prvič v Sloveniji, ob podpori Evropskega parlamenta. Za dosego tega cilja smo v treh mesecih izvedli kar 16 regijskih dogodkov in mladim ponudili priložnost sooblikovanja prihodnosti EU. Na aktivnostih za mlade smo na EYE Brežice združil več kot 240 mladih iz Slovenije in drugih držav Evropske unije. Osrednja tema dogodka je bila spodbujati mlade k aktivnosti v družbi in sooblikovanje prihodnosti EU v luči evropski volitev. 

Vključenih 23 mladinskih centrov

Vseh aktivnosti Mreže MaMa, ki je mrežna organizacija mladinskih centrov, ne bi uspelo izvesti brez sodelovanja z mladinskimi centri in tako smo v prvi polovici leta v projekte in aktivnosti vključili 23 mladinskih centrov in jih pri tem tudi podprli. Pomembno je, da so vse aktivnosti, ki smo jih izvedli v prvi polovici leta, soustvarjali mladi. 

V šestih mesecih smo v projekte vključili  več kot 1300 mladih, od tega je bilo aktivnih 700 mladih. Ker se prihodnost oblikuje na podlagi pobud, idej in ukrepov mladih, smo v projekt vključili več kot 20 odločevalcev in odločevalk

Na štirih večdnevnih usposabljanjih za krepitev kompetenc mladih za vključevanje v družbo in za podporo zaposlenim v mladinskih centrih  je nova znanja pridobivalo več kot 70 mladih ter mladinskih delavcev in delavk. Teme usposabljanj so bile osnove mladinskega dela, delo z migranti, razvoj ruralnega mladinskega dela in krepitev kompetenc za boj roti prekarnosti mladih. Nismo bili dejavni le na državni ravni, naše sodelovanje pri projektih dosega tudi mednarodne razsežnosti – z aktivnostmi smo prisotni v kar 4 evropskih državah.

Ob tem nadaljujemo tudi aktivno delo z mladinskimi centri ter mladinskimi delavci in delavkami. Spomladi smo se srečali na Klubu Mreže MaMa, na katerem smo začrtali nadaljnjo krepitev sodelovanja in povezovanje, julija pa smo to še potrdili z nadaljevanjem dela na tradicionalnem Skoku v poletje z Mrežo MaMa.  

Podrobnejši pregled aktivnosti in projektov Mreže MaMa v prvi polovici leta 2024 si lahko ogledate tukaj.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa