Predstavitev članic Mreže MaMa: Zavod za mladino in šport Krško

S predstavitvami članic se v novem tednu selimo na posavsko, kjer se nahaja Mladinski center Krško (ZMŠ Krško) – naša članica od leta 2003.

Zavod za mladino in šport Krško (ZMŠ Krško), ki deluje že od leta 2000, največ poudarka posveča področjema kulture in športa. Izvaja informacijske, mladinske, športne, kulturne, izobraževalne, raziskovalne, preventivne in akademske programe. Poleg tega opravlja tudi dejavnost vodenja mladinskih dejavnosti, upravlja z nepremičninami, ki so v lasti ustanovitelja in so del javne mladinske in športne infrastrukture, sočasno pa nudi organizacijsko in tehnično pomoč ostalim organizacijam, ki izvajajo dejavnosti za mladino in šport.

Dobra praksa, ki jo izpostavljajo, je projekt V Posavju žuramo brez drog in alkohola. Gre za preventivni projekt, pri katerem sodelujejo z različnimi institucijami: CSD Krško, Policijska postaja Krško, Zdravstveni dom Krško ter z vsemi OŠ in SŠ v občini Krško. Z dijaki in devetošolci preživijo v pisani druščini en dan na njihovi šoli z izvedbo predavanj in delavnic. Poleg tega prostovoljce povabijo tudi k usposabljanju za izvajanje delavnic z manjšo skupino na temo zasvojenosti.

ZMŠ Krško upravlja tudi s hostlom. Ta deluje v mansardnem delu prenovljenega ZMŠ-ja. Lokacija omogoča hiter dostop do starega mestnega jedra, kjer si lahko ogledate različne znamenitosti (Mestni muzej) ali pa se sprehodite po mestnem parku. Na voljo je tudi brezplačna uporaba igrišča (košarka, nogomet, odbojka) kot tudi brezplačno parkirišče. Hostel je namenjen tako mladim kot starejšim ter različno velikim skupinam, prilagojen pa je tudi za invalide in ljudi s posebnimi potrebami, saj je opremljen z dostopom za invalide in dvigalom. 

 

Več informacij o ZMŠ Krško najdete na njihovi spletni strani in na Facebooku ter Instagramu.

Vir fotografij: FB Zavod za mladino in šport Krško

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa