Predstavitev članic Mreže MaMa: Mladinski center Brežice (ZPTM Brežice)

Z Mladinskim centrom Brežice (Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice) nadaljujemo s predstavitvami naših članic v Posavju.

MC Brežice (ZPTM Brežice), deluje že vse od leta 1997, v svojih aktivnostih pa največ poudarka dajejo na kulturo, aktivno državljanstvo in demokracijo, šport, neformalno učenje ter krepitev kompetenc. Medse povabi številne zunanje sodelavce za obogatitev in popestritev programa predvsem za mlade ter otroke, kot tudi za ostale občane Brežic. Vsako leto prirejajo koncerte, odrske prireditve, predavanja in delavnice. Preko različnih projektov se v centru organizirajo delavnice in izmenjave, ki povezujejo kulturo in umetnost. Leta 2013 so kot prvi v Evropi in edini mladinski center v Sloveniji pridobili Znak kakovosti Sveta Evrope, ki so ga do sedaj podelili zgolj 15-im mladinskim centrom v Evropi. V skladu z vrednotami in standardi Sveta Evrope stremijo k razvoju ter implementaciji kakovostnih izobraževalnih programov s ciljem krepitve kompetenc mladih.

Poslanstvo Mladinskega centra Brežice je omogočiti mladim varen in prijeten prostor, priložnost za aktivno delovanje in vključevanje v družbo ter ponuditi pestro izbiro znanj z različnih področij. Z aktivnostmi stremijo h krepitvi kompetenc mladih in k opolnomočenju, zagotavljajo prenos znanja, koncept prostovoljstva, skrbijo za povezovanje z drugimi organizacijami, spoznavajo dobre prakse in pridobivajo partnerstva, ki so zelo pomembna pri gradnji odprtega okolja za mlade. Ustvarjajo tudi okolje, kjer so mladi vključeni tako družbeno in kulturno kot gospodarsko ter politično. Hkrati z vključevanjem mladih v različne aktivnosti poskrbijo za blaženje posledic pandemije ter krepijo njihovo duševno zdravje.

Dobra praksa, ki jo izpostavljajo, so karierni sejmi, ki jih organizirajo v MC Brežice. Mladi so poudarili, da si želijo ostati in delati v Posavju, kar so potrdili tudi rezultati izvedenih anket, zato so jim skozi sejem in predstavitve delodajalcev želeli prikazati ter približati zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim s tem pomagati pri odločitvah na njihovi karierni poti. Sejem je bil odlična priložnost za mreženje mladih, šol, podjetij, Zavoda RS za zaposlovanje in nasploh lokalne skupnosti. Na dogodku so se nam pridružili lokalni odločevalci, tako z njihovimi aktivnosti spodbujajo dialog odločevalcev z lokalno skupnostjo.

Poleg mladinskega centra Zavod za podjetništvo, turizem in mladino upravlja tudi z Mladinskim hotelom Brežice, ki se nahaja ob mladinskem centru. V hostlu je na voljo 17 sob, od tega 3 dvoposteljni apartmaji, 4 šest posteljne sobe in 10 dvoposteljnih sob. Gostom je na voljo lastna pralnica in souporaba kuhinje, kjer se nahaja tudi prijeten družabni prostor s televizijo. Na sončni terasi s pogledom na grad in mestni park lahko gostje brezskrbno lovijo še zadnje sončne žarke. Na recepciji se nahaja turistično-informacijska točka, ki podaja vse informacije o lokalnih znamenitostih in predlogih za aktiven in nepozaben oddih.

Več informacij o MC Brežice najdete na njihovi spletni strani in na Facebooku ter Instagramu.

Vir fotografij: FB in spletna stran MC Brežice

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa